Üniversitemiz ve Fakültemiz Birincisi Gaye Safi'nin Konuşma Metni

28 Haziran 2023 Çarşamba

Okulumuzdan birincilikle mezun olan bölümümüz öğrencisi Gaye Safi'nin konuşma metni:
 
Sayın Valim, Sayın Rektör’üm, Saygıdeğer Hocalarım, değerli misafirler ve sevgili arkadaşlarım, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün, kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık…

Depremi yaşamış ve depremzede bir öğrenci olarak burada bu konuşmayı yaparken, öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı ve bütün arkadaşlarımı rahmetle anarak sözlerime başlamak istiyorum...

Dört yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu ve mezun oluyoruz fakat içimizde buruk bir sevinç taşıyoruz. Çünkü alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anıları paylaştığımız okulumuzdan, arkadaşlarımızdan ve Ardahan’dan ayrılıyoruz. Ardahan hayatımızın yeni başlangıçlara yol açıldığı en önemli noktada hep olacak. Ardahan kalesini, kür nehrini, kazını, ketesini Damal bebeği ve Fidan teyzeyi asla unutmayacağız. Etrafımızda Ardahan ismi geçtiğinde yüzümüzde hep bir gülümseme olacak. Üniversite hayatı, hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için bir fırsat sunduğu gibi birçok zorluğu da beraberinde getirir. Ancak, bizler cesaretle bu zorlukların üstesinden geldik ve bugün burada başarı hikâyelerimizi paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu başarı, sadece akademik başarı değildir, aynı zamanda karakterimizi ve kişiliğimizi şekillendiren bir yolculuğun sonucudur.

Bugün, sadece kendi başarılarımızı kutlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda geleceğimizin temsilcileri olarak sorumluluklarımızı da kabul ediyoruz. Toplumumuza, ülkemize ve dünyaya karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Hayatımız boyunca ülkemize milletimize faydalı birer birey olarak katkı sağlamalıyız. Eğitim aldığımız süre boyunca kazandığımız bilgi ve becerileri kullanarak, dünyada olumlu bir değişim yaratma potansiyeline sahibiz. Bu potansiyeli değerlendirelim ve geleceğimizi daha iyi bir yer haline getirmek için çaba gösterelim.

Değerli Konuklar ve Sevgili Arkadaşlarım!
Fakülteyi böylesine güzel bir dereceyle bitirmek benim tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir. Bu başarıda ailemin hocalarımın ve arkadaşlarımın da payları bulunmaktadır. Başta her türlü maddi ve manevi katkılarıyla yoluma ışık tutan ve bana güç veren aileme bütün içtenliğimle buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Başarımı ve bilgilerimi sadece kitaplardan kazanmadım. Bizlere alanlarında her türlü bilgi ve deneyimi aktararak bizi başarıya taşıyan, bize anlayışla ve sevgiyle yaklaşan, şehrin imkanları ile üniversitenin tüm imkanlarını önümüze seren, yapılan etkinliklerle toplumsal katkının içerisinde yer alıp ekip ruhunu bizlere aşılayan, en başta Sayın Rektörümüze, saygıdeğer hocalarıma ve üniversitemizin görünmeyen perde arkasındaki tüm idari personeline bütün kalbimle şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.
Dört yıllık süreç boyunca güzel anılar biriktirdiğim arkadaşlarıma ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak mezuniyet sevincimizi paylaşan başta Sayın Valimize ve burada bulunan herkese en içten duygularımla gönül dolusu teşekkür ediyorum.

Değerli büyüklerim, sevgili arkadaşlar ve değerli misafirler!
Bu duygu ve düşüncelerle arkadaşlarımın mezuniyet coşkusunu paylaşıyor, başarılarını kutluyorum.
Sevgili arkadaşlarım!
Mezuniyetimiz kutlu olsun!
Her şey gönlünüzce olsun! Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın!
Teşekkür ediyor ve esenlikler diliyorum.